Rezne z diviaka na cibuli
11.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Skrotený diviak zvýraznený chuťou údenej slaninky poteší priaznivcov tradičných chutí.
Ingrediencie:
- 500 g mäsa z diviaka
- mleté čierne korenie
- nové korenie
- hladká múky
- 40 g masti
- 100 g cibule
- 30 g údenej slaniny
Príprava:
Mäso umyjeme vcelku, osušíme a nakrájame na rezne, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V tlakovom hrnci rozpustíme masť a rezne na nej z oboch strán opečieme. Potom ich vyberieme a na zvyšnej masti speníme posekanú cibuľu. Rezne vrátime do hrnca späť, podlejeme vodou a pod tlakom dusíme 30 minút. Hotové rezne polejeme údenou slaninou, ktorú sme nakrájali na kocky a upražili. Podávame so zemiakmi a sezónnym zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada