Ríbezľový osúch
04.08.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Sezónny ríbezľový koláč z kysnutého cesta, ktorého receptúra sa hodí aj na kombináciu s iným ovocím.
Ingrediencie:
- 400 g hrubej múky
- 20 g droždia
- 1 vajce
- 20 g cukru
- 50 g rastlinného tuku
- soľ
- mlieko
- 300 g ríbezlí
Posýpka:
- 30 g práškového cukru
- 30 g masla
- 30 g hrubej múky
Príprava:
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, soľ, vajce, rastlinný tuk a vlažné mlieko a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Vykysnuté cesto dáme na vymastený plech a roztlačíme ho rovnomerne po celej ploche. Potom ho posypeme ríbezľami a posýpkou, ktoré sme získali rozdrobením masla s práškovým cukrom a hrubou múkou. Upečieme v predhriatej rúre. Hotový osúch pokrájame a posypeme cukrom.
redakcia Doma a Rada