Ríbezľový osúch

04.08.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Sezónny ríbezľový koláč z kysnutého cesta, ktorého receptúra sa hodí aj na kombináciu s iným ovocím.

Ingrediencie:

  • 400 g hrubej múky
  • 20 g droždia
  • 1 vajce
  • 20 g cukru
  • 50 g rastlinného tuku
  • soľ
  • mlieko
  • 300 g ríbezlí

Posýpka:

  • 30 g práškového cukru
  • 30 g masla
  • 30 g hrubej múky

Príprava:

Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, soľ, vajce, rastlinný tuk a vlažné mlieko a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Vykysnuté cesto dáme na vymastený plech a roztlačíme ho rovnomerne po celej ploche. Potom ho posypeme ríbezľami a posýpkou, ktoré sme získali rozdrobením masla s práškovým cukrom a hrubou múkou. Upečieme v predhriatej rúre. Hotový osúch pokrájame a posypeme cukrom.


redakcia Doma a Rada