Rizoto po francúzsky

17.04.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ    Nenáročné a rýchle francúzske rizoto ako večera pre celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 300 g ryže 
  • 50 g syra 
  • 40 g masla 
  • rajčiaková pasta 
  • 1 cibuľa 
  • vývar 
  • soľ 
  • nakladané uhorky

Príprava:

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle, potom pridáme ryžu a po dvoch minútach opekania prilejeme dvojnásobné množstvo vody. Pridáme aj rajčiakovú pastu a soľ a po premiešaní varíme asi 20 minút. Uvarenou zmesou naplníme bábovkovú formu, ktorú sme predtým vypláchli studenou vodou. Rizoto vyklopíme na väčší tanier a posypeme strúhaným syrom. Podávame s nakladanými uhorkami.


redakcia Doma a Rada