Ruská zmrzlina s jahodami
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Smotanovú zmrzlinu medzi oblátkami si môžeme urobiť aj doma a vylepšiť ju čerstvými jahodami.
Ingrediencie:
- 200 ml kondenzovaného mlieka
- 500 ml smotany na šľahanie (33%-á)
- 150 g zrelých jahôd
- tortové oblátky
Príprava:
Smotanu i metličky šľahača treba ešte pred prípravou dobre vychladiť. Dáme ich na 15 až 25 minút do mrazničky. Chvíľu by tam mala pobudnúť aj plastová miska na šľahanie. Najprv si pripravíme smotanovú zmes. Začneme šľahať šľahačku a postupne do nej zašľaháme po častiach aj kondenzované mlieko. Napokon pridáme odstopkované, umyté a vidličkou pomliagané jahody, môžu tam zostať aj malé kúsky. A dobre spolu premiešame vareškou. Potom na dno misky uložíme jednu tortovú oblátku, na ktorú navrstvíme jahodovú zmes a tú prikryjeme druhou oblátkou. Dezert uložíme na noc do mrazničky a necháme dobre stuhnúť, aby sa zmrzlina dala krájať.
TIP: Zmrzlinou môžeme plniť aj kornútiky, alebo ju zmraziť v plastovej nádobe bez oblátok.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com