Rybí guláš

15.08.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Zo sladkovodných rýb rôznych druhov si môžeme pripraviť chutný letný guláš.

Ingrediencie:

  • 600 g rozličných rýb 
  • soľ 
  • 60 g údenej slaniny 
  • 1 cibuľa 
  • 1 lyžička mletej červenej papriky 
  • 400 g zemiakov 
  • mletá rasca 
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Očistené a umyté ryby zbavíme kostí, pokrájame na kocky, osolíme a necháme chvíľu v chlade odležať. V tlakovom hrnci roztopíme údenú slaninu nakrájanú na kocky a speníme na nej cibuľu posekanú nadrobno. Primiešame soľ, mletú červenú papriku i očistené a pokrájané zemiaky a podusíme. Zmes potom zalejeme horúcou vodou, pridáme pokrájané ryby i zomletú rascu a mleté čierne korenie a hrniec uzavrieme. Guláš dusíme pod tlakom 5 minút. Podávame s chlebom.


redakcia Doma a Rada