Rybí guláš
15.08.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Zo sladkovodných rýb rôznych druhov si môžeme pripraviť chutný letný guláš.
Ingrediencie:
- 600 g rozličných rýb
- soľ
- 60 g údenej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 400 g zemiakov
- mletá rasca
- mleté čierne korenie
Príprava:
Očistené a umyté ryby zbavíme kostí, pokrájame na kocky, osolíme a necháme chvíľu v chlade odležať. V tlakovom hrnci roztopíme údenú slaninu nakrájanú na kocky a speníme na nej cibuľu posekanú nadrobno. Primiešame soľ, mletú červenú papriku i očistené a pokrájané zemiaky a podusíme. Zmes potom zalejeme horúcou vodou, pridáme pokrájané ryby i zomletú rascu a mleté čierne korenie a hrniec uzavrieme. Guláš dusíme pod tlakom 5 minút. Podávame s chlebom.
redakcia Doma a Rada