Rybia polievka halászlé

12.09.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY     Maďarská pochúťka z mäsa sladkovodných rýb, mierne štipľavá, ktorej neodolá žiadny hosť z cudziny.

Ingrediencie:

  • 1 kg rybieho mäsa
  • 120 g cibule
  • 1 a ½ l vody
  • 2 lyžičky červenej pálivej papriky
  • 2 zelené papriky
  • 4 zrelé rajčiaky
  • soľ

Príprava:

Na prípravu tejto maďarského halászlé môžeme použiť mäso z viacerých druhov sladkovodných rýb (kapor, zubáč, šťuka, pstruh). Očistené a vypitvané ryby pokrájame na menšie kúsky, ikry alebo mlieče osolíme a necháme položené na tanieri. Očistenú a nadrobno posekanú cibuľu zalejeme vodou a potom pridáme rybie mäso, pokrájané zelené papriky, mletú červenú papriku i soľ a pomaly varíme. Keď ingrediencie zmäknú, pridáme mlieče alebo ikry a pokrájané rajčiaky. Po 15 minútach varenia je rybia polievka hotová.


redakcia Doma a Rada