Ryžový šalát s hydinovým mäsom

05.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Ľahký ryžový šalát s kuracím mäsom a smotanou.

Ingrediencie:

  • 100 g ryže
  • 350 g mäsa z vareného kurčaťa alebo sliepky
  • 2 väčšie jablká
  • 100 g zeleného hrášku
  • 100 g majonézy
  • 100 ml smotany
  • citrónová šťava
  • soľ


Príprava:

Prebratú a umytú ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, prepláchneme studenou vodou a necháme v sitku odkvapkať. Ryžu potom dáme do väčšej misky a necháme vychladnúť. Uvarené kurča alebo sliepku vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme k ryži spolu s ošúpanými a pokrájanými jablkami, s hráškom a s majonézou zmiešanou so smotanou. Napokon šalát dochutíme soľou a citrónovou šťavou a zľahka premiešame.