Šalát z vareného mäsa

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Zostalo vám po dokončení vývaru varené mäso a zelenina? Dostanú druhú šancu v sýtom šaláte, pikantne ochutenom majonézou a cibuľkou.

Ingrediencie:

  • 600 g vareného hovädzieho mäsa z polievky
  • 100 g varenej zeleniny (mrkva, zeler, kaleráb)
  • 2 varené bielky
  • 1 kyslá uhorka
  • 20 g cibule
  • soľ
  • zelená petržlenová vňať
  • 200 g majonézy

Príprava:

Uvarené hovädzie mäso z polievky a zeleninu necháme vychladnúť a pokrájame na krátke tenké rezance. Rovnako nakrájame bielka a kyslú uhorku. Pripravenú zmes zalejeme majonézou, pridáme postrúhanú cibuľu, premiešame a necháme niekoľko hodín odležať v chlade. Hotový šalát posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme šalátom, osminkami rajčiaka a lístkami vňate.


redakcia Doma a Rada