Šalát z vareného mäsa
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Zostalo vám po dokončení vývaru varené mäso a zelenina? Dostanú druhú šancu v sýtom šaláte, pikantne ochutenom majonézou a cibuľkou.
Ingrediencie:
- 600 g vareného hovädzieho mäsa z polievky
- 100 g varenej zeleniny (mrkva, zeler, kaleráb)
- 2 varené bielky
- 1 kyslá uhorka
- 20 g cibule
- soľ
- zelená petržlenová vňať
- 200 g majonézy
Príprava:
Uvarené hovädzie mäso z polievky a zeleninu necháme vychladnúť a pokrájame na krátke tenké rezance. Rovnako nakrájame bielka a kyslú uhorku. Pripravenú zmes zalejeme majonézou, pridáme postrúhanú cibuľu, premiešame a necháme niekoľko hodín odležať v chlade. Hotový šalát posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme šalátom, osminkami rajčiaka a lístkami vňate.
redakcia Doma a Rada