Kokosový puding s ovocnou omáčkou
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Šanca pre milovníkov pudingu a tropického ovocia. Kokos zakliaty v pudingovej formičke je osviežujúcim olovrantom alebo výborným letným dezertom.
Ingrediencie:
- 4 bielky
- 60 g práškového cukru
- 20 g hrubej múky
- 80 g kokosovej múčky
- 20 g roztopeného masla alebo rastlinného tuku
Ovocná omáčka:
- 250 g ríbezlí (jahôd, malín)
- 80 g práškového cukru
- 125 ml sladkej smotany
Príprava:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a znovu dotuha vyšľaháme. Potom pridáme múku, kokosovú múčku, vlažný tuk a premiešame. Pripravené cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej pudingovej formy alebo menších formičiek, vložíme do nádoby s vodou, prikryjeme a varíme. Uvarený puding vyklopíme a podávame s ovocnou omáčkou. Tú si pripravíme tak, že pretreté ríbezle alebo iné ovocie rozmiešame s cukrom a sladkou smotanou.
redakcia Doma a Rada