Sója zapekaná s vajcami
20.02.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Dobrá alternatíva pre každého, kto objavuje kúzlo racionálnej výživy a chuť sójových špecialít.
Ingrediencie:
- 200 g suchej sóje
- soľ
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- 4 rajčiaky
- mleté čierne korenie
- 50 g masla
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- masť a strúhanka na formu
Príprava:
Prebratú a umytú sóju namočíme do studenej vody a necháme namočenú dlhšie ako fazuľu. Pomaly varíme a pred dovarením osolíme. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej uvarenú sóju. Navrch pokladieme na kolieska pokrájané vajcia a rajčiaky, osolíme a okoreníme. V mlieku rozšľaháme vajce, nalejeme na sóju, obložíme kúskami masla a vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame s hriankami.
redakcia Doma a Rada