Sójové bôby s hubami

04.08.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Jednoduchý recept vhodný aj na večerné rodinné posedenie na chate. Najmä, ak sme si huby nazbierali v lese sami.

Ingrediencie:

  • 500 g varených sójových bôbov
  • 200 g čerstvých húb
  • soľ
  • 40 g masla
  • rasca
  • 1 vajce
  • 200 ml smotany
  • strúhanka

Príprava:

Očistené huby (šampiňóny, hliva) pokrájame a udusíme so soľou a rascou domäkka na masle. Potom ich zmiešame s varenými bôbmi, vajcom a smotanou. Zmes osolíme a naplníme ňou vymastenú a strúhankou vysypanú ohňovzdornú misu. Vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada