Sójové bôby s hubami
04.08.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Jednoduchý recept vhodný aj na večerné rodinné posedenie na chate. Najmä, ak sme si huby nazbierali v lese sami.
Ingrediencie:
- 500 g varených sójových bôbov
- 200 g čerstvých húb
- soľ
- 40 g masla
- rasca
- 1 vajce
- 200 ml smotany
- strúhanka
Príprava:
Očistené huby (šampiňóny, hliva) pokrájame a udusíme so soľou a rascou domäkka na masle. Potom ich zmiešame s varenými bôbmi, vajcom a smotanou. Zmes osolíme a naplníme ňou vymastenú a strúhankou vysypanú ohňovzdornú misu. Vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada