Špagety carbonara
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Obľúbený recept na talianske cestoviny, špagety so slaninkou a smotana sú jednoduché na prípravu, ale chutné.
Ingrediencie:
- 500 g špagiet
- 150 g údenej slaniny
- 4 vajcia
- 50 g parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice kyslej smotany
- 50 g masla
Príprava:
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme doružova. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme postrúhaný parmezán a kyslú smotanu a podľa chuti mleté čierne korenie a soľ a dobre premiešame. V hlbokej rajnici zohrejeme maslo, pridáme rozmiešané vajcia a hneď vsypeme uvarené, ocedené a ešte horúce špagety. Všetko rýchlo premiešame, pridáme slaninu a hneď podávame.
TIP: Dôležité je správne načasovanie. Špagety musia byť
uvarené a scedené vtedy, keď vajcia vylievame do masla. Stuhnú pridaním
horúcich špagiet, takže panvicu môžeme hneď odstaviť od ohňa.
redakcia Doma a Rada