Špargľové závitky

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Skúste raz špargľu. Táto lahodná zelenina so šunkou, kečupom a petržlenovou vňaťou uspokojí aj náročných stravníkov.

Ingrediencie:

  • 250 g uvarenej špargle
  • 150 g šunky
  • 4 lyžice rajčiakového pretlaku
  • 2 lyžice strúhaného syra
  • 30 g masla
  • 20 g strúhanky


Príprava:

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku so syrom a uložíme na ne odkvapkanú uvarenú špargľu, zavinieme do závitkov a uložíme ich do ohňovzdornej misy vymastenej maslom. Závitky ešte potrieme maslom a posypeme strúhankou. Upečené ozdobíme plátkami vajca uvareného natvrdo, petržlenovou vňaťou a sezónnou zeleninou. Podávame so zemiakmi alebo bielym chlebom.