Špargľové závitky
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Skúste raz špargľu. Táto lahodná zelenina so šunkou, kečupom a petržlenovou vňaťou uspokojí aj náročných stravníkov.
Ingrediencie:
- 250 g uvarenej špargle
- 150 g šunky
- 4 lyžice rajčiakového pretlaku
- 2 lyžice strúhaného syra
- 30 g masla
- 20 g strúhanky
Príprava:
Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku so syrom a uložíme na ne odkvapkanú uvarenú špargľu, zavinieme do závitkov a uložíme ich do ohňovzdornej misy vymastenej maslom. Závitky ešte potrieme maslom a posypeme strúhankou. Upečené ozdobíme plátkami vajca uvareného natvrdo, petržlenovou vňaťou a sezónnou zeleninou. Podávame so zemiakmi alebo bielym chlebom.