Srnčia polievka s hubami
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Vývar zo srnčích kostí dodá polievke s hubami, zeleninou a zemiakmi výnimočnú chuť.
Ingrediencie:
- 500 g srnčích (jeleních) kostí
- 2 l vody
- 150 g koreňovej zeleniny
- 100 g zemiakov
- 40 g masti alebo oleja
- 150 g čerstvých húb
- 1 veľká cibuľa
- 40 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- celé i mleté čierne korenie
- celé nové korenie
- soľ
Príprava:
Dobre umyté kosti rozsekáme, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť. Osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, cesnak, cibuľu a pri miernej teplote varíme približne 2 hodiny. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na kocky, dáme na rozohriaty olej, popražíme, zalejeme vodou, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme zemiaky pokrájané na kocky, huby nakrájané na tenké plátky a spolu dusíme domäkka. Vývar z kostí scedíme, pridáme k dusenej zelenine a spolu ešte povaríme. Polievku pred podávaním dochutíme strúhaným parmezánom.
redakcia Doma a Rada