Talianska hydinová polievka
07.05.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Vývar po taliansky s kúskami slepačích drobkov a s ryžou.
Ingrediencie:
- sliepka aj s drobkami
- 3 l vody
- 10 g koreňovej zeleniny
- 1 väčšia cibuľa
- 2 väčšie rajčiaky
- 50 g varenej ryže
- 2 strúčiky cesnaku
- celé čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať
Príprava:
Očistenú a umytú sliepku i drobky vložíme do vody, pridáme soľ, celé čierne korenie, prikryjeme a varíme na miernom ohni vyše hodiny. Uvarenú sliepku vyberieme a mäso oberieme a použijeme na prípravu hlavného jedla (šalát, rizoto). Do vývaru pridáme pokrájanú zeleninu, cibuľu i rozotrený cesnak a povaríme do zmäknutia zeleniny. Polievku precedíme, pridáme pokrájané mäso z drobkov, varenú ryžu, pokrájané a ošúpané rajčiaky a posekanú petržlenovú vňať. Podávame s vajcovou usadlinou pokrájanou na kocky.
redakcia Doma a Rada