Tofu na leče
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Správne ochutené a pripravené tofu spolu s lečom je skutočnou pochúťkou.
Ingrediencie:
- 250 g tofu
- 50 g leča
- sójová omáčka
- olej
- 1 cibuľa
- soľ
Príprava:
Tofu pokrájame na kocky, dochutíme sójovou omáčkou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme tofu a opečieme ho. Potom pridáme lečo a krátko podusíme, ak treba, dochutíme soľou. Podávame so zemiakmi.
TIP: Alternatívou je pochúťka z tofu nahrubo nastrúhaného. Zmes opečieme na cibuli, pridáme sójovú omáčku, 1 rajčiakový pretlak, 5 lyžíc kečupu a 5 strúčikov cesnaku a pokrm necháme prejsť varom. Napokon ho ešte podľa chuti dosolíme. Podávame teplý s chlebom alebo vychladený na čerstvo opečených hriankach.
redakcia Doma a Rada