Torta s jahodami
24.05.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Absolútna sezónna bomba – torta plná jahôd.
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 150 g hladkej múky
- prášok do pečiva
- 200 g jahôd na ozdobu
Plnka:
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 150 g jahôd
Príprava:
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a múku s práškom do pečiva. Zľahka premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre. Hotový korpus necháme vychladnúť, až potom ho prekrojíme naplocho na tri pláty. Potom ich potierame plnkou, rovnako aj boky a vrch torty. Napokon ozdobíme jahodami. Plnku si pripravíme vymiešaním masla s cukrom na penu, do ktorej zľahka zamiešame jahody pokrájané na malé kúsky.
redakcia Doma a Rada