Turistická zemiaková polievka

14.07.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Chutná polievka, ktorá zaručene zasýti a ktorú môžeme uvariť aj za poľných podmienok v prírode.

Ingrediencie:

  • 400 g hovädzieho mäsa
  • soľ mletá rasca
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • 400 g zemiakov
  • 2 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 zrelé rajčiaky
  • zelená petržlenová vňať

Príprava:

Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme variť do 1 a ½ litra vody. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie i soľ a pomaly varíme, kým mäso nezačne mäknúť. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na očistené a rezance pokrájané papriky a rajčiaky a napokon očistené a na kocky rozkrájané zemiaky. Varíme všetko do mäkka a pred záverom do polievky ešte nasypeme posekanú petržlenovú vňať a necháme chvíľu vrieť. Túto polievku môžeme uvariť doma, ale i na starom sporáku na chate či v kotlíku nad ohniskom.


redakcia Doma a Rada