Turistická zemiaková polievka
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Chutná polievka, ktorá zaručene zasýti a ktorú môžeme uvariť aj za poľných podmienok v prírode.
Ingrediencie:
- 400 g hovädzieho mäsa
- soľ mletá rasca
- 2 lyžičky mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- 400 g zemiakov
- 2 cibule
- 2 zelené papriky
- 2 zrelé rajčiaky
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme variť do 1 a ½ litra vody. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie i soľ a pomaly varíme, kým mäso nezačne mäknúť. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na očistené a rezance pokrájané papriky a rajčiaky a napokon očistené a na kocky rozkrájané zemiaky. Varíme všetko do mäkka a pred záverom do polievky ešte nasypeme posekanú petržlenovú vňať a necháme chvíľu vrieť. Túto polievku môžeme uvariť doma, ale i na starom sporáku na chate či v kotlíku nad ohniskom.
redakcia Doma a Rada