Tvarohové pirohy
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Kombináciu cesta a tvarohu testovali už naši predkovia v rôznych verziách. A týmto tvarohovým pirohom neodolá asi žiadny milovník sladkých obedov.
Ingrediencie:
- 500 g hrubej múky
- 1 vajce
- soľ
- asi 300 ml vody
- slivkový lekvár
- 120 g roztopeného masla
- 250 g tvarohu
- 120 g práškového cukru
Príprava:
Z múky, vajca, soli a vody vymiesime rezancové cesto, ktoré natenko vyvaľkáme. Na polovicu cesta poukladáme kôpky lekváru vzdialené od seba asi 4 cm a druhou polovicou ich zakryjeme. Cesto medzi lekvárom popritláčame a kolieskom pokrájame. Pirohy vhodíme do vriacej osolenej vody a zamiešame , aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať, polejeme maslom a posypeme tvarohom a cukrom.
redakcia Doma a Rada