Uhorky s liptovskou nátierkou
12.03.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Jarná pochúťka s množstvom vitamínov, ktorú môžete ponúknuť aj návšteve. Prípadne aj s pohárom žinčice.
Ingrediencie:
- 2 šalátové uhorky
- 300 g bryndze
- 100 g pochúťkovej smotany
- 1 menšia cibuľa mletá červená paprika
- soľ
- 1 červená cibuľa
- 50 g rajčiakov
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Najprv si pripravíme nátierku vymiešaním bryndze, pochúťkovej smotany a mletej červenej papriky s trochou soli, do ktorej primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu. Uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne a pomocou lyžice odstránime jadrovník, ktorý nevyhodíme, ale použijeme pri príprave sezónneho šalátu. Uhorkové lodičky potom naplníme bryndzovou nátierkou a ozdobíme plátkami rajčiaku, nadrobno posekanou červenou cibuľou a petržlenovou vňaťou.
redakcia Doma a Rada