V zime zahreje horúca čokoláda

28.12.2024

VARENIE - RADY Z KUCHYNE    V lete zmrzlinový pohár a v zime šálka bylinkového čaju alebo horúcej čokolády. Tak to má byť. Už chýba len sa naučiť urobiť skutočne dobrý sladký čokoládový nápoj. Zmiešať kakaový prášok s horúcou vodou a efektne naň nastriekať kopec šľahačky nestačí. Túžime predsa po originálnej chuti čokolády. Návod na prípravu podobnej tekutej maškrty platí pre jednu šálku, množstvo ingrediencií navyšujeme podľa počtu konzumentov.

  • Najvhodnejším základom je horká čokoláda. Potrebujeme asi 25 g či 2 až 3 dieliky sto gramovej tabuľky, ktoré nadrobno nasekáme.
  • Posekanú čokoládu vložíme do šálky s dvoma lyžicami horúceho mlieka a dobre vymiešame, kým sa čokoláda neroztopí a nespojí sa s mliekom.
  • Asi 200 ml mlieka necháme v hrnčeku zovrieť a potom ho so štipkou soli vyšľaháme pomocou metličky dopenista.
  • Spenené mlieko prelejeme do šálky s vymiešanou čokoládou a dobre premiešame. Kto má rád sladké, môže si pridať práškový cukor a napokon by sa na program dňa mohla dostať aj spomínaná šľahačka. Vychutnať šálku horúcej čokolády si však môžeme aj bez poslednej prílohy.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com