Vajcia zapečené s rajčiakmi
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Rajčiaky zapečené v omáčke a vajciach so syrom je ideálny obed pre vegetariánov.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 200 g rajčiakov
- 50 g masla
- 30 g hladkej múky
- 10 g cukru
- 30 g tvrdého syra
- 1 lyžička octu
- soľ
Príprava:
Zrelé umyté rajčiaky rozkrojíme na polovice a podusíme na masle. Udusené posypeme múkou a ešte asi 5 minút popražíme. Potom ich zalejeme trochou vody, pridáme ocot, cukor a soľ a ešte povaríme. Zhustnutú omáčku precedíme, vylejeme na panvicu alebo do jenskej misy, na dno rozložíme udusené polovice rajčiakov a napokon nalejeme mierne rozšľahané vajcia. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a do medzier ešte uložíme plátky syra. Zapečieme krátko v rúre, jedlo je hotové, keď vajcia spevnejú a syr sa rozpustí. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne aj s chlebíkom.
redakcia Doma a Rada