Veľkonočná baba
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Sýta maškrta, ktorou sa každá kuchárka zavďačí milovníkom výraznej údenej chuti.

Ingrediencie:
- 1 kg údeného bravčového mäsa (pliecko alebo krkovička)
- 2 väčšie domáce klobásy
- 100 g údenej slaniny
- 200 mäsového vývaru
- 10 žemlí
- mleté čierne korenie
- 4 vajcia
- soľ
- vajce na potretie
Príprava:
Údené mäso, domácu klobásu i slaninu treba uvariť domäkka. Mäso i klobásu pokrájame na malé kúsky a zmiešame s pokrájanými žemľami, ktoré sme poliali vývarom, a napokon pokrájanú uvarenú slaninu, ktorú sme trochu opražili. Okoreníme, osolíme a pridáme vajcia, najprv zamiešame žĺtka a potom sneh z vyšľahaných bielkov. Dobre, ale opatrne premiešame a vylejeme do vymasteného pekáča (môžeme použiť aj papier na pečenie). Rozotrieme po celej ploche a povrch zmesi potrieme rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre pečieme do ružova. Baba pokrájaná na kocky sa môže jesť teplá, ale aj studená.
redakcia Doma a Rada