Vyprážané huby v cestíčku

20.07.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Operatívna večera alebo aj hlavný chod obeda, ak trávime letný čas na chalupe a vymýšľame alternatívy pre využitie bohatého hubárskeho úlovku.

Ingrediencie:

  • 5 veľkých húb, najlepšie dubákov
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 60 g hladkej múky
  • soľ
  • vegeta

Príprava:

Z mlieka, múky, vajca a oleja si urobíme redšie cesto, nesmie však tiecť, podľa potreby ešte pridáme trochu múky. Ochutíme ho vegetou a dobre vymiešame metličkou. Huby očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi centimeter. Hubové plátky obalíme v hladkej múke, potom v cestíčku a vypražíme v rozohriatom oleji. Napokon trochu osolíme. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.


redakcia Doma a Rada