Vyprážané huby v cestíčku
20.07.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Operatívna večera alebo aj hlavný chod obeda, ak trávime letný čas na chalupe a vymýšľame alternatívy pre využitie bohatého hubárskeho úlovku.
Ingrediencie:
- 5 veľkých húb, najlepšie dubákov
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 1 lyžica oleja
- 60 g hladkej múky
- soľ
- vegeta
Príprava:
Z mlieka, múky, vajca a oleja si urobíme redšie cesto, nesmie však tiecť, podľa potreby ešte pridáme trochu múky. Ochutíme ho vegetou a dobre vymiešame metličkou. Huby očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi centimeter. Hubové plátky obalíme v hladkej múke, potom v cestíčku a vypražíme v rozohriatom oleji. Napokon trochu osolíme. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.
redakcia Doma a Rada