Vyprážané plnené vajcia
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Vyprážané plnené vajcia môžu byť dobrou večerou alebo pohostením pre priateľov.
Ingrediencie:
6 vajec
60 g masla
5 lyžíc mlieka
1 žĺtok
1 bielok
žemľa
strúhanka
olej
petržlenová vňať
soľ
Príprava:
Vajcia uvarené natvrdo pozdĺžne prekrojíme, žĺtky vyberieme a rozotrieme s maslom a so žemľou, ktorú sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Pridáme surový žĺtok, soľ a dobre premiešame. Zmesou naplníme polovice bielkov, spojíme a obalíme najprv v rozšľahanom bielku a potom v strúhanke. Vypražíme zo všetkých strán v rozohriatom oleji. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom. Alternatívou je tatárska omáčka alebo chutný dressing a sezónny šalát.
redakcia Doma a Rada