Vyprážané plnené vajcia

14.10.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ     Vyprážané plnené vajcia môžu byť dobrou večerou alebo pohostením pre priateľov.

Ingrediencie:

  • 6 vajec

  • 60 g masla

  • 5 lyžíc mlieka

  • 1 žĺtok

  • 1 bielok

  • žemľa

  • strúhanka

  • olej

  • petržlenová vňať

  • soľ

Príprava:

Vajcia uvarené natvrdo pozdĺžne prekrojíme, žĺtky vyberieme a rozotrieme s maslom a so žemľou, ktorú sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Pridáme surový žĺtok, soľ a dobre premiešame. Zmesou naplníme polovice bielkov, spojíme a obalíme najprv v rozšľahanom bielku a potom v strúhanke. Vypražíme zo všetkých strán v rozohriatom oleji. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom. Alternatívou je tatárska omáčka alebo chutný dressing a sezónny šalát.


redakcia Doma a Rada