Zajac na divoko
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Klasika z diviny, zajac utopený v záplave chutnej šťavy s príchuťou brusníc a ríbezlí.
Ingrediencie:
- 750 g mäsa zo zajaca (zadná časť)
- 50 g údenej slaniny
- 40 g masti alebo oleja
- 50 g cibule
- 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- 600 ml vody
- 30 g hladkej múky
- horčica
- ocot
- 1 lyžica ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny
Príprava:
Odležané
zajačie mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na masti alebo oleji v
tlakovom hrnci zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, pokrájanú zeleninu,
korenie, bobkový list, 500 ml vody a soľ. Hrniec uzavrieme a mäso dusíme 30
minút. Hotové mäso vyberieme a pokrájame. V 100 ml vody rozmiešame múku,
zátrepku prilejeme do šťavy a povaríme. Šťavu pretrieme cez sito a napokon do
nej zamiešame horčicu, zaváraninu a podľa chuti okyslíme. Hotovou šťavou mäso
polejeme. Podávame s tarhoňou, knedľou alebo makarónmi.
redakcia Doma a Rada