Zapekané baranie kotlety
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Liptovská baranina s kysuckou kapustou, čo môže byť viac slovenské.
Ingrediencie:
- 500 g baraních kotliet
- 1 hlávky kapusty
- 600 g zemiakov
- 150 g prerastenej slaniny
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 cibuľa
- 200 ml kyslej smotany
Príprava:
Plátky slaniny trochu popražíme a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme baranie kotlety, ktoré sme trochu okorenili. Opečieme ich z oboch strán, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Kapustu uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozložíme na listy. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Mäso aj s kúskami slaniny preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme vrstvu kapustových listov a napokon plátky zemiakov, ktoré okoreníme a posolíme. Navrch nalejeme kyslú pochúťkovú smotanu a zemiaky s mäsom a kapustou zapečieme vo vyhriatej rúre.
redakcia Doma a Rada