Zelenina vo formičkách
05.03.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zapečená zmes z uvarenej zeleniny, sójových bôbov a z bešamelu.
Ingrediencie:
- ½ karfiolu
- 1 mrkva
- 100 g hrášku
- 50 g varených sójových bôbov
- 100 g šunky alebo údeného mäsa
- 30 g jemnej sójovej múky
- 30 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- žĺtok
- soľ
- mleté čierne korenie
- 40 g masla
- 40 g syra
- strúhanka
Príprava:
Zeleninu uvaríme v slanej vode domäkka a pokrájame
ju na drobnejšie. Z časti masla a múky pripravíme svetlú zápražku,
zalejeme ju mliekom a pripravíme hustý bešamel. Osolíme ho a okoreníme,
pridáme žĺtok, pokrájanú zeleninu, varené sójové bôby, hrášok, posekanú šunku
a petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame. Hmotou plníme vymazané,
strúhankou vysypané formičky, prikryjeme kúskami čerstvého masla, posypeme
strúhaným syrom a zapečieme.
redakcia Doma a Rada