Zeleninová polievka s medvedím cesnakom
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Chutná jarná polievka zo zeleniny a zemiakov ochutená medvedím cesnakom.
Ingrediencie:
- 1 pór
- 2 menšie kaleráby
- 2 mrkvy
- 4 zemiaky
- olej
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- asi 6 listov medvedieho cesnaku
Príprava:
Na oleji opražíme pokrájaný pór, mrkvu i kaleráby. Pridáme soľ, mleté čierne korenie i mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou. Po 10 minútach varenia pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a všetko uvaríme domäkka. Napokon pridáme 2 tretiny posekaných listov medvedieho cesnaku. Zvyšok medvedieho cesnaku pridávame na každú porciu v tanieri tesne pred podávaním.
TIP: Polievku možno po uvarení aj rozmixovať a podávať ako hustejší krém, ktorý napokon prizdobíme pokrájanými listami medvedieho cesnaku.
redakcia
Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com