Zeleninový puding
06.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Stačia zvyšky varenej zeleniny a pri troche fantázie môže byť základom pre výbornú večeru.
Ingrediencie:
- 100 g varenej zeleniny
- 30 g masla
- 30 g krupicovej múky
- 20 g masla a 20 g krupice na formičky
- zelená petržlenová vňať
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- soľ
- voda
Príprava:
Do rozpusteného masla zamiešame múku, trochu popražíme, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, pokrájanú zeleninu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Zľahka zamiešame, dáme do vymastených a krupicou vysypaných formičiek, ktoré dáme do väčšej nádoby s vodou. Tú prikryjeme a puding varíme asi pol hodiny. Podávame so zemiakovou kašou alebo miešaným sezónnym šalátom s bylinkovou zálievkou.
redakcia Doma a Rada