Zeleninový puding

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Stačia zvyšky varenej zeleniny a pri troche fantázie môže byť základom pre výbornú večeru.

Ingrediencie:

  • 100 g varenej zeleniny
  • 30 g masla
  • 30 g krupicovej múky
  • 20 g masla a 20 g krupice na formičky
  • zelená petržlenová vňať
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • soľ
  • voda


Príprava:

Do rozpusteného masla zamiešame múku, trochu popražíme, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, pokrájanú zeleninu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Zľahka zamiešame, dáme do vymastených a krupicou vysypaných formičiek, ktoré dáme do väčšej nádoby s vodou. Tú prikryjeme a puding varíme asi pol hodiny. Podávame so zemiakovou kašou alebo miešaným sezónnym šalátom s bylinkovou zálievkou.


redakcia Doma a Rada