Zemiaková torta so snehom
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Zemiaková torta osladená lekvárom a zapečená s bielkovým snehom pripomenie múčniky od mamy.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 200 g uvarených postrúhaných zemiakov
- citrónová alebo pomarančová kôra a šťava
- 30 g hrubej múky
- lekvár
- 2 bielky na sneh
- 60 g práškového cukru
Príprava:
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme postrúhané zemiaky, postrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru a šťavu a zamiešame. Napokon pridáme múku a z bielkov ušľahaný sneh. Všetko zľahka premiešame a pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Takmer dopečený múčnik z rúry vyberieme a potrieme ľubovoľným lekvárom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a došľaháme ho nad parou, aby mal tuhú konzistenciu. Natrieme ho na tortu a v rúre pri zníženej teplote pomaly dopečieme, kým sneh trochu nezhnedne.
redakcia Doma a Rada