Zemiakovo-mäsová pochúťka
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Letná pochúťka zo zemiakov, mäsa a slaniny, ktorú môžete pripraviť na grile i na panvici.
Ingrediencie:
- 400 g zemiakov
- 400 g bravčového mäsa (chudšieho)
- 2 cibule
- 4 kyslé uhorky
- 100 g údenej slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- masť na opekanie
Príprava:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska, ktoré usušíme v čistej utierke. Mäso nakrájame na tenšie plátky vo veľkosti zemiakových koliesok. Na hrubšie plátky pokrájame slaninu, uhorky i očistené cibule. Na panvici rozpálime masť a najprv na nej opečieme sprudka zemiaky a potom i plátky mäsa a slaniny. Všetko osolíme a posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Premiešame a necháme trochu vychladnúť, aby sme kúsky mohli napichovať. Pripravíme si 4 ražníky (prípadne drevené špajdle) a na každý napichujeme striedavo mäso, zemiaky, cibuľu, slaninu a uhorku. Naplnené ražníky opečieme na grile alebo na rozpálenej masti na panvici zo všetkých strán. Pred podávaním môžeme podľa chuti ešte dosoliť a okoreniť. Servírujeme so zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada