Zemiakovo-mäsová pochúťka

05.08.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY     Letná pochúťka zo zemiakov, mäsa a slaniny, ktorú môžete pripraviť na grile i na panvici.

Ingrediencie:

  • 400 g zemiakov
  • 400 g bravčového mäsa (chudšieho)
  • 2 cibule
  • 4 kyslé uhorky
  • 100 g údenej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • masť na opekanie

Príprava:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska, ktoré usušíme v čistej utierke. Mäso nakrájame na tenšie plátky vo veľkosti zemiakových koliesok. Na hrubšie plátky pokrájame slaninu, uhorky i očistené cibule. Na panvici rozpálime masť a najprv na nej opečieme sprudka zemiaky a potom i plátky mäsa a slaniny. Všetko osolíme a posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Premiešame a necháme trochu vychladnúť, aby sme kúsky mohli napichovať. Pripravíme si 4 ražníky (prípadne drevené špajdle) a na každý napichujeme striedavo mäso, zemiaky, cibuľu, slaninu a uhorku. Naplnené ražníky opečieme na grile alebo na rozpálenej masti na panvici zo všetkých strán. Pred podávaním môžeme podľa chuti ešte dosoliť a okoreniť. Servírujeme so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada