Zemiakový nákyp s ovocím

04.11.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Nákyp s príchuťou varených zemiakov s hrozienkami.

Ingrediencie:

  • 150 g práškového cukru 
  • 1 balíček vanilínového cukru 
  • 70 g masla alebo rastlinného tuku 
  • 4 vajcia 
  • 70 g zomletých orechov 
  • 150 g zemiakov uvarených v šupke 
  • 50 g hrozienok 
  • 60 g hrubej múky

Príprava:

Práškový i vanilínový cukor spolu s maslom alebo s tukom vymiešame do peny. Postupne zamiešame aj žĺtky, ale po jednom. Napokon pridáme pomleté orechy, postrúhané zemiaky, múku a sneh ušľahaný z bielkov. Nákypovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej cesto. Formu vložíme do pekáča s vodou a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Upečený a vychladnutý nákyp vyklopíme z formy a nakrájame. Podávame ho s ovocím a so sladkým bielkovým snehom alebo so šľahačkou.


redakcia Doma a Rada