Zemiakový nákyp s ovocím
04.11.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Nákyp s príchuťou varených zemiakov s hrozienkami.
Ingrediencie:
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 70 g masla alebo rastlinného tuku
- 4 vajcia
- 70 g zomletých orechov
- 150 g zemiakov uvarených v šupke
- 50 g hrozienok
- 60 g hrubej múky
Príprava:
Práškový i vanilínový cukor spolu s maslom alebo s tukom vymiešame do peny. Postupne zamiešame aj žĺtky, ale po jednom. Napokon pridáme pomleté orechy, postrúhané zemiaky, múku a sneh ušľahaný z bielkov. Nákypovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej cesto. Formu vložíme do pekáča s vodou a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Upečený a vychladnutý nákyp vyklopíme z formy a nakrájame. Podávame ho s ovocím a so sladkým bielkovým snehom alebo so šľahačkou.
redakcia Doma a Rada