Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Jeseň presunula impozantné plody tekvíc z polí na pulty trhovísk a supermarketov, stačí si vybrať. O voľbe rozhodne zámer. Niektoré sorty sú totiž vhodnejšie skôr na dekoráciu, z iných si môžeme pripraviť kulinárske špeciality. Ktoré môžeme využiť v kuchyni?

VARENIE - POTRAVINY Cvikla patrí k historickej klasike v kuchyni a mnohé mladé gazdinky ju vôbec nezvyknú zakomponovať do zásob svojej komory. Kedysi sa z tohto druhu zeleniny pripravovala najmä chutná zaváranina na kyslo ako obľúbená príloha k mäsovým jedlám. Má však omnoho väčšie využitie.

VARENIE - POTRAVINY Dula, nazývaná aj zlaté jablko, bola kedysi bežným ovocím, dnes sa však zo zostavy zdrojov vitamínov stratila. No občasné gastronomické návraty bývajú užitočné.