Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému bôčiku, čo je typické české jedlo. No zelené listy plné vitamínov a minerálov sú výbornou ingredienciou aj pri rade iných receptov. Aké chutné pokrmy môžeme zo špenátu uvariť?

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Omeleta je druh pokrmu, ktorý výborne zasýti a je jednoduchý na prípravu. Môžeme ju robiť na sladko i na slano s rôznymi prílohami a vykúzliť chutný obed i večeru, dokonca vhodné pohostenie pre nečakanú návštevu. Veď pár vajec sa v chladničke nájde vždy.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Croissanty sa piekli v Paríži už v prvej polovici 19. storočia. Chutnému pečivu z lístkového tukového cesta odolal len málokto, až mu podľahol celý svet. Piecť rožky, ktoré sa na jazyku priam rozpúšťali, sa naučili piecť pekári v Melbourne, vo Viedni i v Tunise. Ako si túto pochúťku pripraviť doma? Ak chceme naozaj chutné...