Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Grilovanie ako typická americká a austrálska národná disciplína sa už stihlo udomácniť aj na Slovensku. Dokonca ani ortodoxní priaznivci bryndzových halušiek podávaných na originálnom salaši nedokážu odolať vôni mäsa opekaného na otvorenom ohni. Poznáme však všetky správne zásady, aby sme sa vyhli zdravotným rizikám tohto...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Chystajme hrniec, klásky kukurice sa už plnia. Táto obľúbená letná pochúťka si získala srdcia i jazýčky konzumentov aj pre jednoduchosť prípravy. Navyše je zdrojom ľahko stráviteľných sacharidov a bielkovín, vitamínu B1, draslíka, horčíka, fosforu, železa, zinku i vápnika a tiež pektínov, ktoré zlepšujú trávenie a činnosť...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Keď meteorológovia predpovedajú dážď, potešia všetkých vášnivých hubárov. Stačí, aby trochu zapršalo a vzápätí sa oteplilo, vtedy hubám sa vtedy darí obzvlášť. Húb je potom ako po daždi, hovorí jedno slovenské prirovnanie. Ale bohatý úlovok z lesa treba dobre naložiť. Ponúkame základné tipy pre tepelné spracovanie húb.