Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Do kuchyne púšťame stále častejšie aj cudzie chute a exotické koreniny. Možno aj vďaka početným gastronomickým televíznym reláciám alebo medzinárodným kuchárskym knihám, ktorými vydavateľstvá zaplavujú každý rok pulty. Vieme však skutočne správne používať cudzokrajné prísady, dávame ich do vhodných pokrmov? Povedzme si, aké...

VARENIE - POTRAVINY Odborníci na výživu už roky poukazujú na dôležitosť konzumácie rýb. Niektorí ľudia majú problémy s touto potravinou pre výraznú arómu a typické chuťové vlastnosti, no väčšina si rôzne upravené ryby kladie na tanier ochotne. Ide iba o to, nezabúdať zakomponovať ryby asi dvakrát v týždni do skladby jedál. Raz to môže byť hlavné...

VARENIE - POTRAVINY Petržlen vkladáme najčastejšie pre dokonalú chuť do mäsového vývaru, ale má aj širšie využitie a je dokonca veľmi zdravý, hoci napríklad Taliani týmto druhom zeleniny dnes úplne opovrhujú s výnimkou petržlenovej vňate ako koreniny s výnimočnou arómou.