Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Pod rizotom si mnohí predstavujú zmiešanie uvarenej ryže a ostatných ingrediencií, často zvyškov duseného mäsa a konzervovanej zeleniny. Ak však chceme poznať pravú chuť pravého rizoto, musíme sa nechať viesť receptúrou obyvateľov talianskeho polostrova, kde tento druh pokrmu patrí k tradičným národným jedlám.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Na prvý pohľad sa zdá, že mäsový vývar nie je na prípravu náročný. Veď dať variť kus mäsa a pár kúskov zeleniny predsa nemôže byť problém ani pre začiatočníka. No aj pri príprave tejto obľúbenej polievky môžeme niečo pokaziť, ak sa nepridržíme rád majstrov varešky. Aké sú hlavné zásady?

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Na prvý pohľad ide v prípade zemiakového pyré o chlebový recept, ktorý nie je hlavolamom ani pre kuchárskych diletantov. Jednoducho popučíme poriadne zemiaky a je to. No netreba zbytočne zjednodušovať. Aby sme si aj na tejto prílohe skutočne pochutili, príprava si vyžaduje správny postup.