Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Je čas šťavnatých čerešní, už zrejú aj višne, najvyšší čas rozmyslieť si, čo s dobrou úrodou. Okrem sladkých zaváranín alebo sušených plodov z tohto letného ovocia si však môžete pripraviť aj tradičný alkoholický nápoj – griotku. Tento sladkastý nápoj si radi uchlipkávajú počas sviatkov najmä ženy.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Potrebujeme na prípravu omáčky alebo krému do piškótovej rolády citrónovú šťavu? Zo stredne veľkého citróna máme šancu získať asi 3 lyžice tejto pochutiny. Niektoré plody vrátane šupky sú však dosť odolné. Ako z nich dostať čo najviac šťavy?

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Nemusia byť. Aj keď nemáte moderný typ vybavený systémom automatického rozmrazovania, nemusíte mať hlavu v smútku. Možno vás hnevá nová vrstva námrazy a chystáte sa na reštart mrazničky, no túto nepríjemnú prácu zo dňa na deň odkladáte. My vám však poradíme správny postup a pár trikov, ako si túto nepopulárnu činnosť...