Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Do lesa na huby. Mnohí tak trávia svoje voľné chvíle. A potom si robia sympatické zásoby na zimu. Povedzme si zásady zberu a manipulácie s touto lesnou plodinou.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE A hubárom tiež. Všetkých náruživých zberačov týchto lesných plodov potešila zmena počasia i výdatné dažde, ktoré vytvorili lepšie podmienky pre mohutnenie hubových kolónií. Potom býva bežnou situáciou, že rodiny sa z hory vracajú s košíkmi vrchovato naplnenými dubákmi, kuriatkami či plávkami.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Niekto to rád bez cibule, lebo jej arómu veľmi neobľubuje. Faktom však zostáva, že tento druh zeleniny výraznej chuti dodáva mnohým jedlám tú správnu chuť. Bez cibule by sme nemohli pripraviť chutné polievky ani mäso s omáčkou. Ak však chceme eliminovať silnú cibuľovú arómu, stačí dodržať technologický postup pri jej...