Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Citrónová tráva alebo citronela je druh exotického korenia, ktoré sa s veľkou obľubou používa v Thajsku, ale aj v iných v ázijských kuchyniach. Výrazná citrónová vôňa a pikantná chuť rastlinky býva zaujímavou bodkou pri príprave rôznych jedál.

VARENIE - POTRAVINY Špargľu si ľudstvo doprialo už v dobe 3000 rokov pred naším letopočtom, napriek tomu sa v slovenskej kuchyni neudomácnila tak ako kapusta či zemiaky. Najvyšší čas ten stratený čas dohnať. Dôvodom je okrem lahodnej chuti aj priaznivý účinok na zdravie.

VARENIE - POTRAVINY Pulty na trhoch i v supermarketoch sa už plnia jarnou zeleninou a nechýbajú ani viazaničky reďkovky. Inšpiratívne pre všetkých, ktorí sa tešili na prvé druhy sezónnej zeleniny pre ich výnimočnú chuť, i pre tých, ktorí vedia dosť o zdravej výžive.